Zayıflamak İçin Dua, 4 Tane Müthiş Etkili Dua


Zayıflamak İçin Dua, 4 Tane Müthiş Etkili Dua

Sevgili okurlar, bu yazımızda size 4 tane müthiş etkili zayıflamak için dua aktaracağız. Bu duaların her biri, size zayıflama yolunda çok ciddi katkı sunacak Allah'ın izniyle. Bu duaları okumaya başladıktan sonra, her geçen gün daha az yediğinizi ve Allah'ın izniyle gün geçtikte zayıfladığınızı fark edeceksiniz.


Zayıflamak İçin Dua ve Önemli Bir Uyarı

İslâm alimlerinin duaları 2'ye ayırdığını (fiili dua ve kavli dua) biliyoruz. Biz, şimdi size 4 adet kavli dua aktaracağız. Fakat sizin de özellikle şekeri ve paketlenmiş gıdaları minimuma indirerek fiili dua yapmanız şart. Kısaca, hem duaya başvurarak hem de şekeri ve şekerli gıdaları azaltarak zayıflamaya çalışmalısınız.

Bu önemli detaydan sonra, şimdi de 4 adet zayıflamak için duanın nasıl yapılacağına geçelim:

Zayıflamak İçin Dua Nasıl Yapılır?

Aktaracağımız duaların 3 tanesi, Kur'an'da geçen mucizevi ve şifalı surelerin okunması suretiyle yapılıyor, 1 dua ise Allah'ın esmalarından biri olan Ya Şâfi esması ile yapılıyor. Bu 4 duanın sadece bir tanesini yapabileceğiniz gibi, dördünü üst üste de yapabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz 4 duayı da üst üste yapmanız yönünde olacaktır. Çünkü bu sayede zayıflamak için duanın etki gücünü arttırmış olursunuz inşâallah.

Şimdi dualarımızı teker teker aktaralım:

Yapacağımız 4 duada da sakin bir yere geçip kendimizi Allah'ın huzurunda hissetmeye çalışmalıyız, bizi hiç kimsenin rahatsız edemeyeceği bir ortama geçince de kıbleye dönüp diz üstü oturarak ellerimizi gökyüzüne açmalıyız ve aşağıdaki dualarımızı yapmalıyız:


Zayıflamak İçin Dua 1, İnşirah Suresi


İlk olarak 3 defa İnşirah Suresi'ni okumalıyız ve 3 İnşirah Suresi'nin ardından da şöylece dua etmeliyiz:

"Allah'ım, zayıflamak için huzuruna gelen bu kula, bu yolda fırsatlar ve imkânlar vererek kalbine inşirah (genişlik ve mutluluk) bağışla. İlâhî, senin merhametin, bütün kullarının her türlü arzu ve ihtiyacına kâfidir ve senin ilmin, bütün kullarının en derin isteklerine vakıftır.

İlâhî, sen bereketin sahibi olduğun gibi itidal ve adaletin de sahibi ve alemlerin hükümranısın. Senin inayetine mazhar olan gönüller ve bedenler, sadece senin feyzin ve rızkın ile dolar. Ne olur, bana hafiflik ve itidal ver. Âmin."


Evet, yukarıdaki sözlerle birlikte zayıflama duasını bitirmiş oluyoruz, şimdi 2. zayıflama duasına devam ediyoruz:


Zayıflamak İçin Dua 2, Fatiha Suresi


Bu kısımda ise 7 kez Fatiha Suresi'ni okuyacak ve sonra da zayıflamak için duanın şu güzel kelimelerini (1 kez) teker teker okuyacağız:

"Allah'ım, sen her türlü kapıyı açan ve her türlü sıkıntıya son verensin, senin dilemen ile her musibet son bulur ve bütün kâinat senin iradene boyun eğer. Şu bedenimi ve şu yüreğimi sana teslim ediyorum ve senin hikmetin ile yoğrulmasını temenni ve niyaz ediyorum.

Allah'ım, sen insana muhteşem bir irade ve mükemmel bir güç vererek bizi bütün hayvanların halifesi ve bütün kâinatın denetmeni kıldın. Sen bize kendi ruhundan üfleyip bizi yeryüzünün halifesi yaptın. Ne olur, halifelik makamına uygun bir şekilde bana da güzel bir beden ve etkileyici bir görünüm bağışla. Âmin."


Bu duayı takiben şimdi de 3. duamıza geçiyoruz:



Zayıflamak İçin Dua 3, İhlas Suresi


Burada da ilk etapta 3 kez İhlas Suresi okuyacak, ardından da 1 kez şöylece niyaz edeceğiz:

"Allah'ım, sen her mahluka en güzel rızkı veren ve her bedene en itidalli şekli verensin. Kişinin fazlalığını gideren ve eksikliğini tamamlayan da yalnızca sensin. Şu beden şehrimize en muntazam şekli veren sen olduğun gibi iç organlarımızı nizam ve intizam içinde yaratan da sensin.

Allah'ım, sen hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, her şeyin ve herkesin kendisine muhtaç olduğu Samed'sin. Ben de şimdi senin yardımına muhtacım ve senin beden elbiseme müdahale edip beni istediğim şekle çevirmeni niyaz ediyorum. Âmin."


Bu zayıflama duası da yine içtenlikle okunmalı ve mümkünse hiç kimsenin olmadığı bir ortamda dile getirilmeli. Zaten duaların kabul şartlarından biri de hiç şüphesiz sükûnet ve samimiyettir.

Şimdi, yine aynı sükûnet ve aynı samimiyet ile 4. zayıflamak için duaya başlıyoruz, şöyle ki:

Zayıflamak İçin Dua 4, Ya Şâfi Esması


Bu kısımda, Yüce Rabb'imizin Ya Şâfi esması ile kendimize vesile arayacağız ve Allah'ın izniyle zayıflayıp istediğimiz bedene kavuşacağız.

Bu kısımda 33 kez Ya Şâfi okuyacağız ve bu esma-yı hüsnayı 33 kez okurken Allah'ın her türlü şifaya muktedir olduğunu (gücünün yettiğini) düşüneceğiz. Allah'ın şifa ve rahmet kaynağı olduğunu düşünerek okuyacağımız 33 Ya Şâfi sonrasındaysa sadece 1 kez şu duayı yapacağız:

"Allah'ım, sana ve senin rahmetine iltica eden yürekleri hiçbir zaman yarı yolda bırakmadın sen. Senin şifana ve güzel devana muhtaç olan hiçbir varlığın niyazını karşılıksız bırakmadın sen.

Allah'ım, insan vücudunu en güzel şekilde biçimlendiren ve her organı olması gereken yere monte eden ilmin, şüphesiz ki her şeyi daha olmadan bilir. Sen, ilmin ve hikmetin ile kulunu kendi dergah-ı merhametine yönlendirip sana niyaz etmesini dilersin.

Allah'ım, sen her türlü şifaya sahip olan şifa kaynağı, her türlü ihtiyaca karşılık veren rahmet kaynağı yegâne varlıksın. Senin rahmetine ve şifana müracaat eden her varlık, umduğundan daha fazlasını alarak dergahından ayrılmıştır.

Ne olur, beni de eli dolu dönenlerden eyle ve bana da şifanı nasip eyle. Bedenimin şifasını gönder Allah'ım. Âmin."


Sevgili okurlar, bu yazıda size 4 adet zayıflamak için dua sunduk, inşâallah faydasını görüp kısa sürede derli toplu bir hale gelirsiniz.

Şimdi de size Her Kapıyı Açan Anahtar Dualar (Kenzül Dua) isimli güzel eseri tavsiye etmek isteriz. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.