Aşık etme duası 3 esmayı 21 defa okuyarak bize Allah yeter.!


Aşık etme duası en kolay biçimi ile

Aşık etme duasını arayan sevgili okurlarımız için ayrıntılı bir araştırma yaptık. Mevcut aşık etme duaları içinde en kolay yapılabilecek duayı sizlerle paylaşıyoruz. Buradaki aşık etme duası kolay olmasının yanı sıra en etkili lafızlara sahip dua olma özelliğini de göstermektedir. Çünkü hazırlık aşamasında sureler, ana bölümde ise esmalar okunmaktadır. Faydalı bir yazı olacağını umarak konuya geçiyoruz.

Aşık etme duasını okumak mı büyü yaptırmak mı?


Sevgili okurlarımız, sevdiği birini kendisine aşık ettirmek isteyen birçok arkadaşımız maalesef büyüye tevessül etmektedir. Halbuki bu çok yanlış bir tutumdur. Çünkü Kur’an’ın inmesi ile büyünün hükmü kalkmıştır. Yani büyü yapılsa bile etkisi bir dua okunduğunda kalkabilmektedir. Bir diğer husus da büyünün meşru olmayan, tehlikeli bir yol olmasıdır.

Sevdiğiniz birinin size aşık olmasını istiyorsanız dua etmenin güvenilir ve huzur veren yolunu tercih etmelisiniz. Büyünün karanlık dehlizlerinde başınıza ne geleceği hiç belli olmaz. Allah sizi günahtan dolayısıyla da büyünün getireceği şerden sakınsın inşallah.

Aşık etme duasından önce yapılması gerekenler nelerdir?

Bütün dualarda olduğu gibi aşık etme duasında da dua öncesi mutlaka abdest alınmalıdır. Abdestsiz yapılacak bir duanın çok da faydalı olmayacağı aşikardır. Zira abdest sadece bedensel bir temizlenme olmayıp aynı zamanda ruhsal bir arınmanın de adıdır. Aşık etme duası yapılmadan önce ihtiyacı olan konu komşuya küçük de olsa bir sadaka verilmesi de oldukça etkilidir. Çünkü sadaka musibetleri def eder ve rahmet kapılarını açar.

Aşık etme duasını sadece bekarlara veya kendi eşinize yönelik yapabilirsiniz

Aşık etme duası başkası ile evli olan birine yönelik yapılamaz. Çünkü dua Allah’a niyazdır, yakarıştır. Siz bu yakarışta haram bir şey isteyemezsiniz. Kadın olsun erkek olsun hiç fark etmez başkası ile evli olan birini istemek Allah’a hoş gelen davranışlardan biri değildir. Bu dua, ya bekar kız ve erkekler için yapılır. Ya  da evli çiftler, eşlerinin kendilerine aşık olması için dua edebilirler.

Aşık etme duasının belli bir zamanı var mıdır?


Dua etmenin makbul kabul edildiği zamanlar vardır. Böylesi zamanlarda dua etmek daha hayırlıdır. Şirinlik duası ile aşık etme dualarının yapılış zamanı ikindi namazı ile akşam namazı arasındaki vakittir. Bir diğer önemli vakit ise yatsı namazı sonrasıdır.



Fakat bilinmelidir ki Allah’a yakarmayı belli zamanlarla sınırlandırmak doğru değildir. Belirtilen bu iki zaman diliminde aşık etme duası edilirse daha faydalı sonuçlar elde edilebilir. Ancak dua etmek isteyen kişi içinden geldiği zaman ellerini açarak ve kıbleye dönerek dua edebilir.

Aşık etme duası öncesi hangi sureleri okumak ruha dinginlik verir?

Aşık etme duasına başlamadan önce kişiyi stresten kurtaran ve ruhu dinginleştiren şu Kur’an surelerini karşılarında belirtilen sayılarda okumak gerekir:

Fatiha suresi: 1 defa okunur
İnşirah suresi: 2 defa okunur
Nas suresi: 3 defa okunur
Fatiha suresi: 1 defa okunur

Dikkat edilirse toplam 7 adet sure okunur. Ancak birinci ve sonuncu surenin Fatiha suresi olduğu da dikkatlerden kaçmamalıdır. Bu sureler okunduğunda en tedirgin ruh bile inşallah huzura erer. Kişi dünyevi sıkıntıları bir süreliğine de olsa unutur ve gönül esenliği içinde aşık etme duasına başlayabilir.

Aşık etme duasının 3 esmasını toplam 21 defa okumak

Aşık etme duasının temeli üç esmaya dayanır. Bu esmalar ve anlamları şöyledir:

Rahman: “Merhamet eden” anlamına gelir. Aşk acısı çeken kişiye Allah’ın rahmetini sunması ve ona acıyarak derdine deva göndermesidir.

Kâfi: İki anlamı vardır. Birincisi “yeten, yeterli” anlamıdır. İkincisi ise “yetişen” demektir. Bu iki anlam da gönül derdine derman arayanlar için çok önemli mesajlar içermektedir.

Vedûd: Aşık etme duasındaki en önemli esmadır. Hem “seven” hem de “sevilen” anlamlarına gelen bir esmadır. Anlamından da anlaşılacağı üzere aşıkların en fazla dile getirdikleri esmadır.

Aşık etme duasında her esma ( rahman, kâfi, vedûd ) sırayla 7’şer defa okunur. Yani sıralama şöyledir:

Ya rahman: 7 defa okunur
Ya kâfi: 7 defa okunur
Ya vedûd: 7 defa okunur

21 esma okunduktan sonra aslında aşık etme duası tamamlanmış demektir. Kişi, sevdiğinin ismini zikretmese dahi Allah gizleneni de bildiği işin kişinin niyeti duyulmuştur. Çünkü Allah duaları layıkıyla işitendir. Buna karşın kişi isterse  aşık olunması istenen yani sevilen kişinin adını zikrederek şu ifadeyi kullanabilir:

“ Allah’ım, sen kalpleri evirip çevirensin. Sen azim olan ve kadir olansın. Hakkımızda hayırlı olanı bize nasip et ve onun gönlünü bana meylettir.”

Dua bittiğinde eller yüze sürülerek “amin” denir. Aşık etme duasın yapılması sırasında yalnız olunmaya özellikle dikkat etmek gerekir.

Bu esmalar, belirtilen sayıda ve sırası ile okunduğunda eğer hayırlı bir kısmetse inşallah Allah onun kalbini size doğru çevirecektir.

Dualarda bazen dua edenin isteği hemen gerçekleşirken bazen sabırlı olmak gerekmektedir. Ayrıca yeri gelmişken belirtmeden geçemeyeceğimiz husus da şudur:

Dua ederken kulun sadece isteyen kişi sıfatını taşıdığını ve asıl takdir edenin Allah olduğunu bilmek gerekir. Hayır da şer de Allah’tandır. Allah’tan başka kaderlere hükmeden yoktur. İşte dua, kaderin nasıl çizileceği konusunda Allah’a el açıp yalvarmadır.



12 yorum:

  1. Hocam kaç gün okumalı bu duayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasibûke yusibûke velev künte fi tahte’l cebel .

      Sil
  2. Evet hocam kacgun okumalıyız bu duayi

    YanıtlaSil
  3. Ben bir esmayi 1 hafta okudum etkisini gormeye basladim bence bunda da 1 hafta yeterlidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten etkisi oldumu

      Sil
    2. Hangi esmayi bir hafta okudunuz.bizede yazar misiniz

      Sil
  4. Faydasını gören varsa lütfen yoruma yazsın

    YanıtlaSil
  5. 7 defa sadece 7 ye kadar mı okuycaz yoksa her okuyuşda 7 kere mi

    YanıtlaSil
  6. Eşim cezaevinde çıkması için okuyorum kac defa okumam gerek

    YanıtlaSil
  7. Aramıza soğukluk girdi bende eskisi gibi olmak istiyorum insallh rabim sesimi duyar amin
    .....

    YanıtlaSil
  8. Okumanızı tavsiye edrimm çok faydasını gördüm

    YanıtlaSil
  9. kardeşlerim hangi esmayı biliyorsanız onu okuyun ve ALLAHTAN isteyin O RAHMANDIR kularının duasına icabet eder ama dua etiyiniz zaman duanızız kabul olacagına inanarak dua edin RABİM hepinizin duasına icabet eder işallah O nun RAHMETİ bol dur ..slm ve dua ile

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.